Yoga en meditatie zet mij met beide voeten op de grond.

 

 

Ik heet Larissa en ik ben een echte een dromer.

Ik kan de hele dag fantaseren over de meest wilde plannen, dromen en herinneringen. En dan ook echt de energie van een bepaald plan voelen en doorlopen. Inspiratie voor nieuwe ideeën komen meestal tijdens een wandeling in de natuur. Als het aan mij ligt had ik al 20 bedrijven opgericht.

In keuzes maken ben ik dan ook minder goed. Maar omdat ik in mijn fantasie al die 20 bedrijven al heb opgericht is het minder teleurstellend als een plan niet uitkomt.

Ik ben dol op schriftjes met mooie inspirerende kaften. Het huis ligt er vol mee. Het heeft iets magisch, vind ik, een lege bladzijde waarin je al je ideeën en gevoelens op kan schrijven. Vrienden kijken me soms raar aan als ik mijn papieren agenda tevoorschijn haal!

Yoga en meditatie zet mij dan ook met beide voeten op de grond. Doordat ik vaak kan afdwalen in mijn fantasie heb ik het echt nodig om in het hier en nu te komen. Yoga doet dat voor mij. Niks mis met in je lichaam voelen wat de volgende stap mag zijn!

Het onbegrensde gevoel wat yoga mij geeft wil ik heel graag met iedereen delen. En het blijft speels, elke les wordt weer anders ervaren. Ook voor mij als eeuwige student van de yoga. Voor de yoga heb ik dan ook echt gekozen!

De zee

Ik ben dol op de zee! Je kan me daar dan ook heel vaak vinden. Vooral in het water, want ik ben een echte waterrat. Samen met vriend en vrienden kite- en golfsurfen we vaak en blijven we regelmatig na afloop hangen met een kampvuurtje, goed eten en een flesje wijn. De zee is meer dan alleen ontspanning voor mij. Ik voel me echt opgeladen met nieuwe energie wanneer ik het water in ben geweest. Voor mij werkt de zee helend. Het zeewater spoelt oude pijn en oude energieën van mij af. De zee is een plek waar ik thuis kom.

Wat bijna niemand weet..

Als kind al voelde ik dat er meer te voelen was dan dat wat het oog ziet. Ik merkte al snel op dat er verschillende energieën zijn. En dat je die energieën ook kan zien! Zo zag ik bijvoorbeeld de kat van de buren in mijn kamer nadat deze overleden was. En met mijn handen heb ik de hond van een vriendin stiekem Reiki gegeven waarna ze zei dat hij opeens geen last meer had van zijn poot.                                                                                                                                                                                                                                                                                               Ook ik ben niet perfect…                                                                                                                                          Een welbekend verhaal onder de yogadocenten. Ook ik heb in het verleden zo hard gewerkt dat mijn vuurtje uit ging. En dat terwijl ik een super leuke baan had en met veel passie en plezier savonds les gaf. Ik dacht; als je doet wat je leuk vind kan je nooit burned out raken. Damn was I wrong. Wat heb ik me daarin verkeken! Zo kwam ik in 2017 burned out thuis te zitten. Of eigenlijk te liggen. Maanden heb ik geslapen en sloot ik me op in mijn eigen huis. Zelfs sommige vriendinnen weten dit niet eens. Iets waar ik me toen voor schaamde. Maar nu ben ik blij met wat die leerperiode me heeft gebracht. Het heeft me laten zien welke kant ik op wil en wie ik ben. Terugkijkend is mijn leven hierdoor nu veel vreugdevoller.  

Liefde

Met deze andere rooie woon ik samen in Castricum. Zoals je ziet zijn we veel samen in en bij de zee. Vijf jaar geleden hebben we elkaar ontmoet op een techno feestje en kwamen we er achter dat Roy in dezelfde straat woonde als ik werkte. Hoe toevallig! En we waren elkaar nog nooit eerder tegen gekomen. Inmiddels wonen we alweer 4 jaar samen, samen met onze kat: Pluim. We gaan ieder jaar wel op vakantie. Meestal naar Frankrijk om daar te surfen. Een vakantie zonder de zee kunnen we ons (nog) niet voorstellen.