De Hangmat Yoga Yin les is een les waarbij je laag bij de grond blijft. Dus geen actieve houdingen in de lucht maar zachte geaarde houdingen! Een les waarbij je je lichaam de kans geeft van binnen uit in balans te komen, zonder dat daar al te veel druk voor nodig is.Ontdek de verschillende lagen in je lichaam en in je gedachtes!

Tijdens de Hangmat Yoga Yin les leer je hoe je verschillende spiergroepen dieper kan ontspannen en stretchen. Het doek helpt je om tot die dieper lagen te komen en het lichaam dieper te ontspannen. Waardoor je een gevoel van overgave ervaart.

Niet alleen de spieren en pezen worden tijdens deze les aangesproken maar ook de verschillende energiebanen en energievelden in en om je lichaam kan je gaan voelen. Door het gebruik van verschillende drukpunten en rekking zullen, waar nodig, de energiebanen zich weer herstellen of zich verbeteren.

 

Ga op zoek binnen je eigen lichaam. 
Om echt bij die diepere lagen te komen worden de houdingen langer aangehouden (3-4 minuten). Dat klinkt misschien heel lekker maar kan soms ook best veel weerstand geven. Die weerstanden, in het lichaam maar ook in het denken, ga je onderzoeken. Door acceptatie en de begeleiding met de adem ga je jezelf en je lichaam steeds meer ontdekken. Als een soort onderzoeker van je eigen lichaam!

 

Yin beleving.
Yin yoga kan veel in je los maken. Zo kan je jezelf kwetsbaar, boos of emotioneel voelen na het doen van een houding. Maar dezelfde houding kan je op een ander moment het gevoel van vrijheid laten ervaren. Een gevoel dat de energie weer vrij door je lichaam kan stromen. Juist die verschillende ervaringen maken iedere les weer verassend!

 

 

Meld je hier aan voor de les!

 

De lessen bij Yogingie zijn een combinatie van conditie, kracht, ontspanning, souplesse, uitdaging en vrolijkheid. De lessen zijn toegankelijk voor iedereen!