Balans

Balans.

Afgelopen weekend volgde ik een hele mooie Yoga & Psychologie workshop van Lans Donse bij YogaZenter

Het was goed voor mij om met andere inzichten naar mezelf te kijken, op onderzoek uit te gaan. En te horen hoe anderen met alledaagse uitdagingen om gaan.

Één woord kwam die dag veel voorbij. Het woord; balans.

Het viel mij op dat ik geen fijne associatie met het balans heb. Dat ik er bijna allergisch voor ben. En dat zette me aan het denken, want leven in balans klinkt toch als iets fijns? Dat willen we toch allemaal?

Een paar jaar geleden vloog dit woord je om de oren. Iedereen moest in balans komen en er waren diëten met een balansdag. Misschien komt het hierdoor dat ik geen fijne associatie met dit woord heb. Want als iets “moet” dan ga ik in weerstand.

Balans kan je natuurlijk in vele andere woorden omvangen. Tijdens de workshop kwamen wij met elkaar op onder andere: rust, geaard, (zelf)liefde, authenticiteit, in contact met jezelf, rustige adem, evenwichtig leven.

Maar welk woord je er ook mee associeert, in balans ben je, hoe mooi het ook klinkt nooit altijd. Zelf ontvang ik er af en toe een glimp van. Vaak nadat ik yoga heb gedaan. Een moment dat alles klopt, dat er overzicht is, dat m’n adem laag is, dat mijn zorgen veel minder impact hebben, dat het leven goed is zoals het is, acceptatie.

Misschien is balans voor mij (op dit moment) tevredenheid.

Welke woorden associeer jij met balans? En wanneer voel jij je het meest in balans?

Een fijne evenwichtige dag toegewenst!

Nieuwe Studio Bakkum

Vol trots deel ik jullie graag via deze weg het nieuws dat ik per 1 augustus een nieuwe studio in Bakkum open. De locatie bevindt zich in Het Oude Administratie Gebouw, een prachtig monumentaal pand op het Dijk en Duin terrein in Bakkum, vlakbij de zee.

Voor volwassenen en kinderen ga ik hier drie dagen in de week yogalessen geven. De yogavormen zullen zijn: Hatha Yoga, Hangmat Yoga, Hangmat Yoga Yin en Hangmat Yoga Kids.
In de zomer zullen er (met mooi weer) ook lessen buiten worden gegeven. Het is immers een prachtige locatie gelegen tegen de duinen aan, een heerlijke plek om yoga buiten te beoefenen.

Op dit moment ben ik bezig met het maken van het rooster, betalingsmogelijkheden, de ruimte inrichten en het promoten van de nieuwe en bestaande (in Schagen) studio’s.

Meer informatie over de nieuwe studio volgt snel hier op de website.

Heb je vragen? Suggesties? Informatie nodig over de lessen en workshops? Vraag ze gerust via het contactformulier of bel, mail of WhatsApp me!

 

Tot snel!

Warme groet,

Yogingie (Larissa)